Architektura i dekoracja wnętrz
NIE WSTAWIAMY ZDJĘĆ W ZAŁĄCZNIKACH!
- milklegblossoming
Re: Architektura i dekoracja wnętrz
zapowiada się całkiem ciekawie Lubiś , jest modernistycznie , ale jest i dusza w tej zapowiedzi
taki tam modern.
rzuty:
[spoiler]parter:
piętro:
piwnica:
[/spoiler]
hall na piętrze oraz ogródek są jeszcze do poprawki, ale chwilowo nie mam pomysłów.
rzuty:
[spoiler]parter:
piętro:
piwnica:
[/spoiler]
hall na piętrze oraz ogródek są jeszcze do poprawki, ale chwilowo nie mam pomysłów.
Sasha - całkiem fajnie, tylko ten żywopłot na dachu psuje całość, bardziej pasowalaby tam niska polscianka
dom udostępniłem w galerii, jeśli ktoś powie mi jak dać do tego link (?) to wrzucę tutaj. co sądzicie?
dom udostępniłem w galerii, jeśli ktoś powie mi jak dać do tego link (?) to wrzucę tutaj. co sądzicie?
Nie przepadam za takim stylem, co nie oznacza, że ten dom jest przecudny! Wszystko fajnie ze sobą współpracuje, jedyne, co bym zmienił, to łuki, nie podchodzi mi jakoś ta biel na zewnątrz ;_; a z drugiej strony dopasowanie ich koloru do okien to zapewne wyglądałoby zbyt monotonnie. Generalnie duży plus, bo widać, że poświęciłeś na budowę tego domu sporo czasu.
Dodatkowy plus za zachowanie symetrii - ja bym nie dał rady
Dodatkowy plus za zachowanie symetrii - ja bym nie dał rady
av by jackob
- Sanageyama
- Project 4D - zwycięzca
Od kilku dni miałam ochotę pobawić się w Boba Budowniczego, więc odpaliłam czwórkę po raz pierwszy od bodajże pół roku i stworzyłam tego oto stwora poniżej
Jeszcze nie skończyłam, ale chciałam się pochwalić, bo patrząc na moje klocki domy z trójki to wyszło całkiem ładnie
Dach pewnie jeszcze poprawię, bo nie jestem z niego do końca zadowolona, a na tą werandę nie mam jeszcze za bardzo pomysłu. Zostawiłabym ją tak, jak jest, ale jak na mój gust to jest tam za pusto
Przepraszam, że zdjęcie jest trochę, hm, kijowe, ale nie mam myszki i bez niej to trochę trudno ;___;
Jeszcze nie skończyłam, ale chciałam się pochwalić, bo patrząc na moje klocki domy z trójki to wyszło całkiem ładnie
Dach pewnie jeszcze poprawię, bo nie jestem z niego do końca zadowolona, a na tą werandę nie mam jeszcze za bardzo pomysłu. Zostawiłabym ją tak, jak jest, ale jak na mój gust to jest tam za pusto
Przepraszam, że zdjęcie jest trochę, hm, kijowe, ale nie mam myszki i bez niej to trochę trudno ;___;
Electricity - dach wygląda źle, poporacowałbym nad nim, i myslę ze taki duzy taras bardziej pasowalby na tyl domu, no i te wysunięte schody wyglądają kiepsko
Stare miasto w Newcrest, dwa budynki są z galerii, trzeci (na ostatnich zdjęciach) zbudowałem sam w podobnym stylu żeby wpasował się do reszty, jeszcze niewykończony i nieumeblowany.
Tonetti, bardzo piękny ten pierwszy budynek a'la jakiś pałac :o A wnętrza również ładne, w innym domku byłyby dla mnie niezbyt ciekawe, no ale w takim wielkim dworze nieźle się wpasowują. Wielki plus za bibliotekę, uwielbiam takie pomieszczenia w tego typu parcelach.
Co do drugiego, odstąpiłeś od tych budynków z Galerii i po prostu dałeś taki zaokrąglony dach, no niezbyt mi się to podoba Nie zmienia to faktu, że budynek jest śliczny. Fajny pomysł z bramą z żywopłotu!
Electricity, faktycznie z dachem jest coś nie tak, nie prezentuje się najlepiej w tym domku. Weranda za duża, zmniejszyłbym ją poprzez powiększenie części domu z drzwiami. Potem nad nią jakiś mały dach jednospadowy i byłoby w porządku. I te wystające schody dziwnie wyglądają. Lepiej byłoby, gdyby był wcięte.
Neonka, przede wszystkim bryła jest zbyt prosta, ale nie jest najgorsza, lepiej nie kombinować, żeby potem się bardziej nie ubrudzić Oszklone drzwi zajmujące dwie kratki wyglądają dziwnie na ścianie, która również ma dwie kratki. Byłoby OK, gdyby reszta okien była większa, od sufitu do samego dołu ściany (bardziej oszklony dom, a nie takie małe kwadratowe okna). No i barierka nie ta - jakaś biała + prosta biała kolumna na jej końcu. Zamiast barierki mogłabyś też pokombinować ze ścianą na jedną kratkę na końcu, a lukę między ścianą a krawędzią przy drzwiach zapełnić jakąś barierką. Choć nie wiem, jak prezentowałby się efekt końcowy.
Co do wnętrz, jeśli w kuchni masz czerwone szafki + czerwoną ceglaną ścianę (lub bordową, hu kers) to zdecyduj się na jedno - albo ściana w tym kolorze, albo szafki, bo co za dużo to niezdrowo. Może białe szafki z czarnym blatem, o ile jest taki wariant. A jak nie, to nie wiem w jakim kolorze ściana. XD Krzesła przy stole powinny się jakoś odciąć od tej czerwieni, możesz pokombinować z kolorami. Ale mogłyby zostać, jeśli zmieniłabyś kolor dywanika - w pewnym momencie nie warto postępować z takimi schematami, żywe kolory są fajne, ale bardziej jako akcenty, nie wtedy, gdy rzucają się nam z każdego kąta. Czarne drzwi byłyby OK, a sofa mogłaby przerwać tą ciągłą czerwień. Za to sypialnia nie jest przesadzona, bardzo gustowna. No a łazienka taka bardzo agresywna. W ogóle w całym domu postawiłbym na czerwone akcenty, jeśli tak bardzo chcesz czerwony, ale zdecydowanie nie równoważyłbym ich z resztą w propocji 50:50.
Ogólnie nie jest źle, te uwagi na temat koloru to takie czepialstwo trochę, ale gdybym ja meblował ten dom - raczej tak bym postępował.
Co do drugiego, odstąpiłeś od tych budynków z Galerii i po prostu dałeś taki zaokrąglony dach, no niezbyt mi się to podoba Nie zmienia to faktu, że budynek jest śliczny. Fajny pomysł z bramą z żywopłotu!
Electricity, faktycznie z dachem jest coś nie tak, nie prezentuje się najlepiej w tym domku. Weranda za duża, zmniejszyłbym ją poprzez powiększenie części domu z drzwiami. Potem nad nią jakiś mały dach jednospadowy i byłoby w porządku. I te wystające schody dziwnie wyglądają. Lepiej byłoby, gdyby był wcięte.
Neonka, przede wszystkim bryła jest zbyt prosta, ale nie jest najgorsza, lepiej nie kombinować, żeby potem się bardziej nie ubrudzić Oszklone drzwi zajmujące dwie kratki wyglądają dziwnie na ścianie, która również ma dwie kratki. Byłoby OK, gdyby reszta okien była większa, od sufitu do samego dołu ściany (bardziej oszklony dom, a nie takie małe kwadratowe okna). No i barierka nie ta - jakaś biała + prosta biała kolumna na jej końcu. Zamiast barierki mogłabyś też pokombinować ze ścianą na jedną kratkę na końcu, a lukę między ścianą a krawędzią przy drzwiach zapełnić jakąś barierką. Choć nie wiem, jak prezentowałby się efekt końcowy.
Co do wnętrz, jeśli w kuchni masz czerwone szafki + czerwoną ceglaną ścianę (lub bordową, hu kers) to zdecyduj się na jedno - albo ściana w tym kolorze, albo szafki, bo co za dużo to niezdrowo. Może białe szafki z czarnym blatem, o ile jest taki wariant. A jak nie, to nie wiem w jakim kolorze ściana. XD Krzesła przy stole powinny się jakoś odciąć od tej czerwieni, możesz pokombinować z kolorami. Ale mogłyby zostać, jeśli zmieniłabyś kolor dywanika - w pewnym momencie nie warto postępować z takimi schematami, żywe kolory są fajne, ale bardziej jako akcenty, nie wtedy, gdy rzucają się nam z każdego kąta. Czarne drzwi byłyby OK, a sofa mogłaby przerwać tą ciągłą czerwień. Za to sypialnia nie jest przesadzona, bardzo gustowna. No a łazienka taka bardzo agresywna. W ogóle w całym domu postawiłbym na czerwone akcenty, jeśli tak bardzo chcesz czerwony, ale zdecydowanie nie równoważyłbym ich z resztą w propocji 50:50.
Ogólnie nie jest źle, te uwagi na temat koloru to takie czepialstwo trochę, ale gdybym ja meblował ten dom - raczej tak bym postępował.
Może rzeczywiście ciutkę przegięłam z tym czerwonym, ale zastosowałm się do rad i poprawiłam.
- kontrowersyjna kaczuszka
Na FB znalazłem takie fajne zdjęcie kontenera, które zainspirowało mnie do zbudowania tego <3
Niestety, łazienka za mała żeby robić w niej zdjęcia. "Dom" jest grywalny, no CC. Wszystkie dodatki i akcesoria. Do pobrania na priv
Niestety, łazienka za mała żeby robić w niej zdjęcia. "Dom" jest grywalny, no CC. Wszystkie dodatki i akcesoria. Do pobrania na priv
Wybacz, ale bryła niezbyt mi się podoba :/
Wnętrza za to są ok, tylko proszę ciebie wstaw drzwi do łazienki bo simowe zboki czyhają :/ xD
Ogród fajny
Wnętrza za to są ok, tylko proszę ciebie wstaw drzwi do łazienki bo simowe zboki czyhają :/ xD
Ogród fajny
A mi się bardzo podoba i bryła i wnętrza. Śliczny, nowoczesny starter. Jedynie brak drzwi do łazienki jest niefunkcjonalny, bo w razie gości simowie będą wychodzić za każdym razem z domu, jak ktoś będzie chciał zrobić siusiu
We built this city, we built this city on rock an' roll!
Lubie, Dom-kontener jest świetny! Idealny dla jedno/dwu osobowej rodziny, która lubi nowoczesny styl.
Układ pomieszczeń z lotu ptaka:
Przybliżenie na łazienkę, która jest za mała na zrobienie dobrego zdjęcia.
Układ pomieszczeń z lotu ptaka:
Przybliżenie na łazienkę, która jest za mała na zrobienie dobrego zdjęcia.
- Wafl Koons
- Renciści
- Wybitny Architekt
Jackob, Super chatka. Ciepła, lekko retro z miłymi musztardowymi akcentami. Jedynie chyba bluszcz zza telewizora to bym wyrzucił. Ogród jest fajny przez to, że nie jest tak bardzo zagospodarowany. Idealnie gdzieś na przedmieścia
Lubie, super wygląda z zewnątrz, jeszcze to zimne światło słoneczne dodaje mu uroku. Środek wąski, więc nie pokombinujesz. Ale jak na taką przestrzeń to ustawny.
Moja oaza już w Galerii, jeszcze tylko tutaj do działu pozostaje wrzucić ;D malutki sneakpeak
Lubie, super wygląda z zewnątrz, jeszcze to zimne światło słoneczne dodaje mu uroku. Środek wąski, więc nie pokombinujesz. Ale jak na taką przestrzeń to ustawny.
Moja oaza już w Galerii, jeszcze tylko tutaj do działu pozostaje wrzucić ;D malutki sneakpeak
Nigdy nie byłem dobry w urządzaniu ogrodów, ale dziś się odważyłem zmienić tył domu moich Simów i powstało coś takiego:
[spoiler]A tak przebudowa wygląda z góry:
przed
po
[/spoiler]
[spoiler]A tak przebudowa wygląda z góry:
przed
po
[/spoiler]
- Wafl Koons
- Renciści
- Wybitny Architekt
Lepiej jest Guuki. W poprzednim wydaniu, basen zajął całą przestrzeń a i tak swobodnie w nim plwać się nie dało. Schludnie wyznaczone strefy dają największy urok.
Ja bym tylko tam gdzie masz kwiatki przy płocie, dał też kilka krzewów.
Ja bym tylko tam gdzie masz kwiatki przy płocie, dał też kilka krzewów.
- Wafl Koons
- Renciści
- Wybitny Architekt
Shattered, sklep się pięknie wpasowuje w zabudowę Zatoczki bądź Promenady Magnolii. Ja niestety nie potrafię nic wybudować w tym stylu, także podziwiam.
Ja dokończyłem właśnie trzeci już domek inspirowany Sims 2. Chodzi dokładnie o Chaty Sióstr Kaliente i Dona. Tutaj zdjęcie ogrodu na dachu
Zostaje mi jeszcze jedna wolna działka i wtedy już będę miał cała dzielnicę w takim właśnie stylu
Ja dokończyłem właśnie trzeci już domek inspirowany Sims 2. Chodzi dokładnie o Chaty Sióstr Kaliente i Dona. Tutaj zdjęcie ogrodu na dachu
Zostaje mi jeszcze jedna wolna działka i wtedy już będę miał cała dzielnicę w takim właśnie stylu
Bardzo mi się podoba pomysł postawienia tych domów w Newcrest! Fajnie tam pasują i chyba w swoim otoczeniu również ten obszar miasta zabuduję modernistycznymi bryłami
We built this city, we built this city on rock an' roll!
Wafl genialny pomysł Rzeczywiście można poczuć się jak w 2 :3
Wstawiam kilka zdjęć wnętrz nowego domu w Windenburgu, który możecie oglądnąć w dziale zdjęcia ze Spotkajmy się
Wstawiam kilka zdjęć wnętrz nowego domu w Windenburgu, który możecie oglądnąć w dziale zdjęcia ze Spotkajmy się