Oto historia rodu Landgraabów, od samego początku, jak w tytule. Czyli od... zobaczcie sami
Drzewo genealogiczne rodziny, stan na dzień 10 grudnia 2017. Powiększcie sobie, będzie wszystko pięknie widać
Link do obrazka:
Landgraabowie
Linie niebieskie oraz jedna ciemnoniebieska łączące Simów oznaczają małżeństwo. Linie fioletowe oznaczają związek bez ślubu. Linie czerwone to potomstwo. Zdjęcia w sepii oznaczają Simów, którzy już nie żyją.
Zdjęcie biologicznej matki Glendy, Nadji von Bredow, jest traktowane jako zdjęcie osoby żyjącej ponieważ rodzinny genealog nie interesował się losem tej pani i nie wie, czy ona żyje, czy nie. Za rodziców Glendy uważani sią Ewa i Henryk Punkcikowie.
Lily Potter jest Simką Rai
Łapa jest pieskiem Rai
Dave Rushmore, Elissa Donald-Rushmore, Hayden Rushmore, Luna Rushmore i Hugo Brannen to Simowie Guukiego
Agnes Hope jest Simką Kasima Hazima
Noor el Khan ibn Saiid, czyli Nourri jest Simką Alicji z SimsDistrict
Severus Snape jest Simem użytkownika jessla z M.A.T.Y.
Matilde O'Bot jest Simką Veriona.
Statystyki:
Przypomnę: Glenda i Matthew zostali stworzeni przeze mnie i moją przyjaciółkę jakoś ze dwa-trzy miesiące po premierze podstawy. Chciałyśmy dla zgrywu stworzyć pokręconą, szaloną i pechową Simkę, (ale dosyć ładną), i Sima idealnego i zobaczyć, co wyjdzie z tego związku, jakie będą mieli dzieci itd. Pograłyśmy nimi jakiś czas, uruchamiałam tę rodzinkę tylko wtedy, kiedy przyjaciółka przychodziła do mnie i miała ochotę na grę^^. Potem na jakiś czas odłożyłam Glendę do lamusa i zajęłam się moją drugą rodzinką, Lotariami, których też pewnie pamiętacie. A potem, chyba było to po którejś sesji gry z koleżanką, wtedy chyba urodziła się Reba, jak mnie wzięło na Landgraabów, tak gram nimi do dziś ;D I jakiś czas temu, z kilka miesięcy chyba temu, stworzyłam Lucky Mamę, która zaczęła mnie pasować na matkę Glendy, przybraną oczywiście, ponieważ uznałyśmy (my, autorki), że skoro Glenda pojawia się jako młoda dorosła bez genealogii, to musi być sierotą albo adoptowanym dzieckiem, nie ma mocnych
No i tak ze dwa, góra trzy miesiące temu zaświtalo mnie, że mogłabym zobaczyć, jak się to wszystko zaczęło, jak toczyło się życie Glendy zanim poznała Matthew. Jaka była jako maleństwo, dziecko i nastolatka ;D Lucky Mamę już miałam. Glendę też, wystarczyło tylko zrobić z niej małe dziecko w CAS. Dorobiłam Henryka. Obmyśliłam ogólne zarysy historii. I proszę: macie
Pewnie was zanudziłam historyjką, ale musiałam umieścić takie wyjaśnienie
Wszystko zaczęło się w...
Młode ciemnoskóre małżeństwo, Henryk i Ewa Punkcik, wprowadzili się właśnie do miasta. Do niedawna cierpieli bardzo, bo nie mogą, niestety, mieć własnego potomstwa. W końcu udało im się zaadoptować małego, ślicznego rudowłosego piegusa, Glendę i w nowym mieście zamierzają zacząć wszystko od nowa.
Henryk, z zawodu strażak. Odważny i rodzinny.
Ewa, zwana Lucky Mamą, ponieważ ma niebywałe szczęście w życiu codziennym, wygrywa loterie, znajduje pieniądze i w ogóle. No i kocha dzieci. Z zawodu: opiekunka.
Glenda, a raczej póki co mała, słodka Glendzia
Glendzia z tatusiem...
...a tu z mamusią.
Nauka chodzenia
I, i, i... udało się!
Glendzia w swoim pokoju, bawi się wściekle różowym nowym domkiem lalek z zestawu Słodkich Niespodzianek Katy Perry
Henryk posilający się przed pracą...
Na razie tyle, bo tyle ugrałam póki co
Domek, w którym mieszkają państwo Punkcik, jest to dzieło naszego Wafla, bodajże Maxxie