Już wiem dlaczego StrangerVille tak do mnie przemawia. Bo jest na 100% przynajmniej po części inspirowane Night Vale, zauważyłem jakieś nawiązania. To spełnienie moich simowych marzeń po prostu! <3
Ale nie mam gry jeszcze, poczekam chwilę.
StrangerVille
Pakiet rozgrywki
StrangerVille
Miasteczko ma swój klimat, mi naprawdę przypadło do gustu Myślałam, że będzie to ukłon w stronę dwójkowego Dziwnowa, ale niestety nie. Odkrycie tajemnicy nie zajmuje dużo czasu i jest dość przewidywalna, ale wprowadzanie takich fabularnych smaczków jak najbardziej mi odpowiada. Podczas grania nie zauważyłam, aby opętani simowie czy te dziwne rośliny pojawiały się w innych miastach, także tego twórcy na szczęście dopilnowali. Jestem tylko zawiedziona CASem, doszły jedne włosy i bluzka dla simek, które mi osobiście się podobają.
StrangerVille
Ja uważam, że w CAS jest tak dużo fryzur i ubrań już, że nie będę miał za złe jeśli kosztem mniejszej liczby tych elementów będzie więcej mebli czy elementów lub obiektów gamepleyowych
We built this city, we built this city on rock an' roll!
- Kapitan Indra
- Główni Administratorzy
- Scenarzysta
- Konserwator
StrangerVille
To z mojej gry. Cudowne po prostu
JOANNA CHMIELEWSKA - 2.04.1932 - 7.10.2013
MARGIT SANDEMO - 23.04.1924 - 1.09.2018
MACIEJ PAROWSKI - 27.12.1946 - 02.06.2019
MAJA LIDIA KOSSAKOWSKA - 27.02.1972 - 23.05.2022
StrangerVille
Przeszłam wczoraj i baaardzo takie se. W dodatku aspiracja może być użyta tylko dla jednego Sima, bo drugi w pewnym momencie nie może wykonywać potrzebnych działań.
Znaczy ogólnie klimat ładny i w ogóle, ale dużo łażenia między parcelami.
Cieszy mnie za to sporo obiektów w takich klimatach Gwiezdnych Wojen, wraz z tymi z dodatku o gwiazdach będę mogła sobie zrobić całkiem klimatyczną parcelkę
Zastanawia mnie też czy coś ciekawego faktycznie dzieje się w tej bogatej dzielnicy, bo jej opis wskazuje na to, że niby coś tam jest.
Znaczy ogólnie klimat ładny i w ogóle, ale dużo łażenia między parcelami.
Cieszy mnie za to sporo obiektów w takich klimatach Gwiezdnych Wojen, wraz z tymi z dodatku o gwiazdach będę mogła sobie zrobić całkiem klimatyczną parcelkę
Zastanawia mnie też czy coś ciekawego faktycznie dzieje się w tej bogatej dzielnicy, bo jej opis wskazuje na to, że niby coś tam jest.
- Kapitan Indra
- Główni Administratorzy
- Scenarzysta
- Konserwator
StrangerVille
Mnie wkurza to, że potrzeba naprawdę dużo szczepionek i skanowania obok dziwnych roślin, żeby te szczepionki mieć. Prawie przeszłam, ale na razie zrobiłam sobie przerwę.
Nowy videokomiks
youtu.be/2TAMN5DUVBw
Spoiler:
youtu.be/2TAMN5DUVBw
JOANNA CHMIELEWSKA - 2.04.1932 - 7.10.2013
MARGIT SANDEMO - 23.04.1924 - 1.09.2018
MACIEJ PAROWSKI - 27.12.1946 - 02.06.2019
MAJA LIDIA KOSSAKOWSKA - 27.02.1972 - 23.05.2022
- Stara-Raszpla
StrangerVille
Moim zdaniem tez bardzo takie sobie... zabilo sie matke i koniec.. finito... moglyby byc te misje jakies dluzsze.. takie ze kilka pokolen na nie trzeba ... a tak to.. dodatek jednego dnia.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
MacBook Pro 16" Retina. i7 2.6GHz/32GB/1TB/AMD Radeon Pro 5500M
oraz stacjonarka:
Intel i7-10700K 3.80Ghz | 32 GB | 1TB | GF 2080Ti
Moj simblr:
https://stararaszpla.tumblr.com
--------------------------
Mój sprzęt:
MacBook Pro 16" Retina. i7 2.6GHz/32GB/1TB/AMD Radeon Pro 5500M
oraz stacjonarka:
Intel i7-10700K 3.80Ghz | 32 GB | 1TB | GF 2080Ti
Moj simblr:
https://stararaszpla.tumblr.com
StrangerVille
Pakiet bardzo w moim guście, bo w dwójce lwią cześć mojej gry pochłaniało właśnie Dziwnowo. Miasteczko ma super klimat. Przeprowadziłem tam większość krypto-kosmito rodzinek z pozostałych okolic. Pasują tam jak ulał. Sama przygoda jest niestety krótka i w dużej mierze mało odkrywcza, ale finał wygląda naprawdę ładnie i fajnie można sobie wzbogacić historię swoich rodzinek.
Matkę można w każdej chwili wskrzesić, co planuję zrobić z udziałem simki, która obsesyjnie kolekcjonuje u mnie wszystkie gatunki roślin. Na chwilę obecną "niezidentyfikowany owoc" to jedyny brakujący składnik w jej ogrodzie i chyba "przypadkowo" obudzę tą roślinę raz jeszcze i spróbuję się z nią zaprzyjaźnić :3
Matkę można w każdej chwili wskrzesić, co planuję zrobić z udziałem simki, która obsesyjnie kolekcjonuje u mnie wszystkie gatunki roślin. Na chwilę obecną "niezidentyfikowany owoc" to jedyny brakujący składnik w jej ogrodzie i chyba "przypadkowo" obudzę tą roślinę raz jeszcze i spróbuję się z nią zaprzyjaźnić :3
StrangerVille
Nie wiem czy ktoś to odkrył, ale jeżeli zaczynamy grę w StrangeVille i mamy koło domu miejsce do zaadzenia roślin to sąsiedzi zasadzą nam dziwny owoc, po czasie przyjdą tajni agenci i go zarekwirują Czyli jednak postacie tajnych agentów występują w tym dodatku. Zostawią też informację aby nie zbliżać się do laboratorium.