Szybka pomoc na drobne problemy
Hej, czy komuś z was też się tak dzieje, że gdy simy śpią i czas jest na największej prędkości i dam na normalną to czas wraca do wcześniejszej godziny ?
Tak, to częsty błąd, z tego co wiem dużo ludzi na niego narzeka, pojawił się od któreś aktualizacji i do tej pory nie został naprawiony :/ U mnie zacinało się nawet w ciągu dnia po kilkanaście razy tak że nie dało się nic kliknąć a czas dalej leciał, a po "odcięciu się" czas się cofał.
Mam problem ze zbudowaniem fundamentów... Fundamenty z tego co wiem mają funkcję automatyczną (ustalanie wysokości i koloru) i ustawiają się pod każdą ścianą na ziemi.... W tym wypadku i w ogrodzeniu :/
Czy da się zrobić w jakiś sposób fundamenty, ale tak by nie były też pod ogrodzeniem?? Jak????
Dzięki
Czy da się zrobić w jakiś sposób fundamenty, ale tak by nie były też pod ogrodzeniem?? Jak????
Dzięki
"Kocham zwierzęta bo tylko one nie są zakłamane."
Musisz zacząć budować ogrodzenie na pustej przestrzeni nie połączonej z domem, dopiero wtedy można "dojechać" do budynku:
https://i.imgur.com/E0zcPcO.png
Jeśli zrobisz na odwrót, będzie fundament:
https://i.imgur.com/AvhVLsg.png
https://i.imgur.com/E0zcPcO.png
Jeśli zrobisz na odwrót, będzie fundament:
https://i.imgur.com/AvhVLsg.png
Kurde nie czaję Jak na pustej przestrzeni? Ja ogrodzenie po prostu daje naokoło parceli....
W sensie jestem zmuszona w którymś tam momencie dojechać do budynku? Ogrodzenie musi być połączone z budynkiem, bo jak nie to lipa?
W sensie jestem zmuszona w którymś tam momencie dojechać do budynku? Ogrodzenie musi być połączone z budynkiem, bo jak nie to lipa?
Jeśli ogrodzenie dajesz na pustej trawie to powinno się zrobić normalnie. Fundament robi się jeśli łączysz go z budynkiem, dlatego myślałam, że tak zrobiłaś. Najlepiej daj screena jak to wygląda bo ja już nie wiem xD
No właśnie robi mi się fundament :/ Wieczorem dam screena jak to wygląda. ... Ehh masakra.
Stawiam domek, pokój -> ustawiam fundamenty -> stawiam płot... z fundamentami
Rozumiem, że płot postawić mogę tylko poprzez postawienie ściany a na nią "nałożenie" płotu? Może ja coś źle robię
Zagadka rozwiązana. Tak, źle robisz Jak masz spis płotów to po lewej jak są te 3 ikonki, musisz wybrać pierwszą i wtedy budujesz płot klikając na ziemię i przeciągając.
O kurcze.... Nie zauważyłam tego Faktycznie - dzięki
Kolejny problem.... Zaczynają mnie drażnić te sims 4
Zepsuł mi się obiekt -> zadzwoniłam po złotą rączkę -> nie było żadnego komunikatu że ktoś przyjdzie, po czym nagle wyskoczyło okienko że obiekty zostały naprawione i koszt taki i taki. Nikt nie przyszedł, w komunikacie nie było ikonki majstra tylko.... ikonka lamy -> problem w tym, że obiekt wcale nie był naprawiony więc zadzwoniłam jeszcze raz -> tym razem jest komunikat że majster przyjdzie o tej i o tej godzinie -> majster faktycznie przychodzi, ale stoi cały czas, od kilku dni pod drzwiami -> żeby tego było mało przychodzi jeszcze jeden i robi to samo - stoi i jęczy pod drzwiami
Mam więc dwóch stojących majstrów pod drzwiami, obiekt po prostu sprzedałam w końcu i kupiłam nowy ale.... Jak ich usunąć? Jest jakiś kod, cokolwiek? Nie do końca mi się ta ozdoba trawnika przed domem podoba... Umrzeć nie chcą
Help
Zepsuł mi się obiekt -> zadzwoniłam po złotą rączkę -> nie było żadnego komunikatu że ktoś przyjdzie, po czym nagle wyskoczyło okienko że obiekty zostały naprawione i koszt taki i taki. Nikt nie przyszedł, w komunikacie nie było ikonki majstra tylko.... ikonka lamy -> problem w tym, że obiekt wcale nie był naprawiony więc zadzwoniłam jeszcze raz -> tym razem jest komunikat że majster przyjdzie o tej i o tej godzinie -> majster faktycznie przychodzi, ale stoi cały czas, od kilku dni pod drzwiami -> żeby tego było mało przychodzi jeszcze jeden i robi to samo - stoi i jęczy pod drzwiami
Mam więc dwóch stojących majstrów pod drzwiami, obiekt po prostu sprzedałam w końcu i kupiłam nowy ale.... Jak ich usunąć? Jest jakiś kod, cokolwiek? Nie do końca mi się ta ozdoba trawnika przed domem podoba... Umrzeć nie chcą
Help
Wpisz kod testingcheats true, kliknij na nich i użyj opcji Resetuj Sima.
Lenna tą opcję już wypróbowałam - nic się nie dzieje
Próbowałam też moveobjects on i ich sprzedać.... Próbowałam się z nimi przywitać z zamiarem wyproszenia ich -> ale odkąd z jednym z nich się przywitałam to mam po prostu majstra łażącego po domu, bo nie ma nigdzie opcji "wyproś" ani nawet "pożegnaj"
Próbowałam też moveobjects on i ich sprzedać.... Próbowałam się z nimi przywitać z zamiarem wyproszenia ich -> ale odkąd z jednym z nich się przywitałam to mam po prostu majstra łażącego po domu, bo nie ma nigdzie opcji "wyproś" ani nawet "pożegnaj"
Ściągnij MC command center i tam na pewno jest jakaś opcja uśmiercenia bądź usunięcia.
Ehh wolałabym opcję bez modów... Nikt nie ma pomysłu?
Edit: Właśnie mi się udało rozwiązać problem, gdyby ktoś miał podobny - pomogło "zarządzanie światami". Wyprowadziłam simów z domu, wprowadziłam do innego, chwilę pograłam i z powrotem wprowadziłam do ich pierwotnego domu. Nic nie straciłam (może poza rzeczami z lodówki) - meble za każdym razem sprzedawałam.
Problem rozwiązany
Edit: Właśnie mi się udało rozwiązać problem, gdyby ktoś miał podobny - pomogło "zarządzanie światami". Wyprowadziłam simów z domu, wprowadziłam do innego, chwilę pograłam i z powrotem wprowadziłam do ich pierwotnego domu. Nic nie straciłam (może poza rzeczami z lodówki) - meble za każdym razem sprzedawałam.
Problem rozwiązany
- Stara-Raszpla
po nowej akutalizacji i dodatku, ma ktos tez problem z dostepem do galerii ?? Tzn u mnie galeria jest totalnie pusta.
Na forum od: 18.04.2007
--------------------------
Mój sprzęt:
MacBook Pro 16" Retina. i7 2.6GHz/32GB/1TB/AMD Radeon Pro 5500M
oraz stacjonarka:
Intel i7-10700K 3.80Ghz | 32 GB | 1TB | GF 2080Ti
Moj simblr:
https://stararaszpla.tumblr.com
--------------------------
Mój sprzęt:
MacBook Pro 16" Retina. i7 2.6GHz/32GB/1TB/AMD Radeon Pro 5500M
oraz stacjonarka:
Intel i7-10700K 3.80Ghz | 32 GB | 1TB | GF 2080Ti
Moj simblr:
https://stararaszpla.tumblr.com
Stara-Raszpla u mnie galeria działa normalnie...
Wie ktoś jak rozwiązać problem z wiecznie bojącym się weterynarza psem? Pies piszczy i ma avatar na czerwono w sumie odkąd kupiłam grę, bo jako pierwsze zachciało mi się iść do weterynarza... Teraz żałuję Podobno jakiś mod na to jest? Jak i gdzie go zainstalować? Ktoś coś wie? Help
Wszystkie dzieci które rodzą mi się w grze są grube.... Dziećmi chyba nie można ćwiczyć wiec nie wiem co z tym zrobić. Dopiero w wieku nastoletnim męczę simów ćwiczeniami, ale też z marnym skutkiem
Wiecie co z tym zrobić ? Da się w ogóle bez kodów? Czy zostaje mi tylko kod i edycja w Casie?
Wie ktoś jak rozwiązać problem z wiecznie bojącym się weterynarza psem? Pies piszczy i ma avatar na czerwono w sumie odkąd kupiłam grę, bo jako pierwsze zachciało mi się iść do weterynarza... Teraz żałuję Podobno jakiś mod na to jest? Jak i gdzie go zainstalować? Ktoś coś wie? Help
Wszystkie dzieci które rodzą mi się w grze są grube.... Dziećmi chyba nie można ćwiczyć wiec nie wiem co z tym zrobić. Dopiero w wieku nastoletnim męczę simów ćwiczeniami, ale też z marnym skutkiem
Wiecie co z tym zrobić ? Da się w ogóle bez kodów? Czy zostaje mi tylko kod i edycja w Casie?
Może za dużo je karmisz... Niemowlęta karm dopiero, jak będą tego wymagały.
Ćwiczyć dzieci mogą grając w kosza - mam taką chudzinkę, co ciągle gra. Mogą też pływać w basenie.
Ćwiczyć dzieci mogą grając w kosza - mam taką chudzinkę, co ciągle gra. Mogą też pływać w basenie.
Mam dziwny problem...
Mam wampira najwyższej rangi, któremu dałam bonus związany z higieną. Jego higiena zatrzymuje się w miejscu i już nie spada.
Ten wampir zjarał mi się na słoncu. Jego żona poprosiła Mrocznego, by go nie zabijał. Kosiarz się zgodził i oddał jej męża. Teraz ten wampir jest cały czarny, spalony.
Kiedy mialam taką samą sytuację z innym wampirem, który nie miał tego bonusu dotyczącego higieny, po prostu go wykąpałam. Kiedy higiena mu się napełniła, spalenizna zniknęła.
Ale temu wampirowi z bonusem higiena stoi w miejscu. Może się nawet całą noc kąpać i nic. Cały czas jest spalony i czarny! Nie pomaga zmiana ubrań ani resetsim w konsoli lub debug bezpośrednio na nim.
Czy ktoś się z tym spotkał i wie, jak uratować sytuację?!
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Mam wampira najwyższej rangi, któremu dałam bonus związany z higieną. Jego higiena zatrzymuje się w miejscu i już nie spada.
Ten wampir zjarał mi się na słoncu. Jego żona poprosiła Mrocznego, by go nie zabijał. Kosiarz się zgodził i oddał jej męża. Teraz ten wampir jest cały czarny, spalony.
Kiedy mialam taką samą sytuację z innym wampirem, który nie miał tego bonusu dotyczącego higieny, po prostu go wykąpałam. Kiedy higiena mu się napełniła, spalenizna zniknęła.
Ale temu wampirowi z bonusem higiena stoi w miejscu. Może się nawet całą noc kąpać i nic. Cały czas jest spalony i czarny! Nie pomaga zmiana ubrań ani resetsim w konsoli lub debug bezpośrednio na nim.
Czy ktoś się z tym spotkał i wie, jak uratować sytuację?!
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Możesz zresetować mu bonusy za pomocą drinka wywar odnowy (wymagany 1 poziom miksologii i wysoka wampirologia, nie wiem który poziom) i nie dawać mu w ogóle tej higieny.