Szybka pomoc na drobne problemy
Uzyskaj pomoc bez zakładania oddzielnego tematu
Re: Szybka pomoc na drobne problemy
127. Spróbuj ustawić szczegóły tekstur (nie simów, ale tekstur) w opcjach gry na maksa i zaznaczyć okienko "Włącz renderowanie zaawansowane". Jeśli to nie pomoże, to podaj jaką masz kartę graficzną. Może po prostu nie jest kompatybilna.
129. Czy wie ktoś jak używać Nraas Consignor? Konkretnie chodzi mi o sprzedawanie zwierzaków, ale nie widzę takiej opcji w grze.
W menu moda, gdy klikniesz na ratusz (Nraas/Consigner) masz opcję "Pet Sales", czyli "Sprzedaż Zwierzaków". Są tam ustawione domyślne ceny, ale można je zmienić.
Bardziej miałam na myśli samą akcję. Tzn. jak sprzedać konkretnego zwierzaka?
Musisz spróbować w kasie komisu.
Jasne, wszystko działa
Pojawił mi się jeszcze jeden problem. Mam dużo dodatków instalowanych przez launcher, przez to on nie do końca wyrabia.
Chciałam odinstalować kilka CC przez launcher. Jednak kiedy wchodzę w zakładkę "obiekty zmodyfikowane" wywala "program przestał działać". Próbowałam uruchamiać jako administrator i zmienić zgodność na Windows 7, ale nie pomogło...
Pojawił mi się jeszcze jeden problem. Mam dużo dodatków instalowanych przez launcher, przez to on nie do końca wyrabia.
Chciałam odinstalować kilka CC przez launcher. Jednak kiedy wchodzę w zakładkę "obiekty zmodyfikowane" wywala "program przestał działać". Próbowałam uruchamiać jako administrator i zmienić zgodność na Windows 7, ale nie pomogło...
Tutaj nie pomogę, bo sam nie wiem co jest grane. U mnie wszystko, poza światami, jest instalowane jako zbiorcze .package, by uniknąć Launchera, który tylko kłopoty sprawia.
Oczywiście, może ktoś inny da radę mi pomóc. Dzięki mimo wszystko, za pomoc z Nraas'em
Meh, ja nie mam żadnych plików w folderze Downloads. Po prostu mam dużo CC instalowanych przez launcher. Dlatego zamula
Nicolette, w folderze DCCache masz kilka plików o rozszerzeniach .dbc i .ebc - to skompresowane CC i zawartość Store. Jeśli je gdzieś przeniesiesz i będziesz po jednym dodawać do folderu i odpalać launchera, to w ten sposób możesz spróbować "dawkować" grze swoje dodatki i być może przestanie szaleć podczas odinstalowywania
Hm, a co w momencie kiedy wycinam plik, np. dcdb1.dbc (wklejam na pulpit), launcher faktycznie zaczyna działać, ja odinstalowuję to co potrzebuję, chcę ponownie wkleić z pulpitu plik do folderu DCCache, jednak gra tworzy sama taki sam plik. Czy mogę bez problemu zamienić go ze starym?
Jeśli po prostu podmienisz ten plik, to obiekty z nowego znikną. Zmień nazwę starej jedynki na numerek większa niż pozostałe dcdbX.dbc i wklej do folderu.
blurry, poradnik: http://centrum-simow.com/viewtopic.php?f=232&t=1132
A z rad technicznych, to radzę zapisywać grę podczas przebywania na parceli domowej, tak jest szybciej
A z rad technicznych, to radzę zapisywać grę podczas przebywania na parceli domowej, tak jest szybciej
Miał ktoś problem z narzędziem Stwórz Świat? Chodzi mi o opcję edycji w grze, która zwyczajnie nie działa, tzn. gra się włącza, ale wyskakuje komunikat o będzie i przenosi do menu głównego The Sims 3.
brtk, mi Edycja w Grze, w ogóle nie działa, a to ze względu na Origin, który się odpala, zamiast gry.. bardzo dużo informacji i poradników znajdziesz na Mod The Sims - http://modthesims.info/t/441595
Nie pomogło, poza tym jeden link, który podała tamta userka nie działa.
Pobrałem wczoraj The Sims 3. Po zainstalowaniu i włączeniu gry działały mi obydwa dodatki (4PR i Zwierzaki), gdy następnym razem uruchomiłem grę to dodatków nie było już w grze...Próbowałem dzisiaj odinstalować i zainstalować z powrotem, znowu było tak, że za pierwszym razem dodatki działały a po kolejnym uruchomieniu gry już nie. Dodam, że sprawdzałem w panelu sterowania czy dodatki na pewno są zainstalowane na komputerze, i są. Błagam niech mi ktoś pomoże.
proszę wstawić mniejszą sygnaturę/ Indra
Po pewnej aktualizacji launchera można włączać i wyłączać dodatki bez odinstalowywania. Gdy uruchamiasz grę, wejdź w launcherze w zakładkę Dodatki/akcesoria (nie pamiętam dokładnie jak ta zakładka się nazywa, ale na pewno znajdziesz), zaznacz dodatki, które mają się uruchamiać i zaakceptuj.
- Dolce_Lamiya
Błagam numerujcie odpowiedzi na pytania do odpowiedzi i same pytania.
Może moje pytanie dla innych może wydawać się banalne, ale gram pierwszy raz w TS3 z dodatkami
133. Jak przenieść naszą rodzinę do innego miasta? I co się traci, po takim przeniesieniu?
Może moje pytanie dla innych może wydawać się banalne, ale gram pierwszy raz w TS3 z dodatkami
133. Jak przenieść naszą rodzinę do innego miasta? I co się traci, po takim przeniesieniu?