Z reguły nie wstawiam tutaj Simów, bo jakoś nie lubię, kiedy inni grają moimi tworami (z paroma wyjątkami ), jednak mam dwie Simki, którymi chętnie się podzielę.
Siostry Casate powstały, kiedy odkurzyłam swój ulubiony film z dzieciństwa, mianowicie Pan Kleks w kosmosie , którego akcja dzieje się w przyszłości. Były tam dwie panie, siostry, Gina i Gloria Casate, właścicielki wypożyczalni statków kosmicznych, które w dodatku doskonale radziły sobie na scenie, tańcząc i śpiewając.
Fragment filmu (niestety, fatalnej jakości, lepszego nie znalazłam) z występem oryginalnych sióstr Casate:
youtu.be/OGzpQIV-OZs
Pozwoliłam sobie stworzyć własną wersję siostrzyczek i mieć je w grze. Nie są podobne do oryginałów, to moja własna wariacja na ich temat
Siostry są całkowicie wolne od jakichkolwiek CC i Store, a ich garderoba składa się ze strojów z dodatku Skok w Przyszłość.
Obie też mają podobny, acz nie identyczny zestaw cech, jako że są bliźniaczkami. Najlepiej wpasowałyby się do miasta Księżycowe Jeziora, jak i do Oasis Landing, z którego przybyły
Użyte dodatki i akcesoria:
Nie z Tego Świata
Cztery Pory Roku
Zostań Gwiazdą
Skok w Przyszłość
Szalone Lata 70, 80 i 90
Luksusowy Wypoczynek
Gina Casate
Znak Zodiaku: Lew
Cechy charakteru: ekscentryczka, fanka botów, sprawna fizycznie, komputerowiec, urodzona wykonawczyni.
Ulubiona muzyka: cyfrowe melodie
Ulubiona potrawa: tarta z ziemniakami i truflami
Ulubiony kolor: czerwony
Pragnienie życiowe: Więcej niż maszyna
Gina Casate - pobierz
Gloria Casate
Znak Zodiaku: Lew
Cechy charakteru: miłośniczka motoryzacji, geniusz, fanka botów, sprawna fizycznie, urodzona wykonawczyni.
Ulubiona muzyka: cyfrowe melodie
Ulubiona potrawa: risotto z borowikami
Ulubiony kolor: niebieski
Pragnienie życiowe: Optymalnie wykorzystać czas
Gloria Casate - pobierz
Simki są w plikach .sim, wystarczy wrzucić je do folderu SavedSims i gotowe
Jeśli ktoś chciałby pobrać je jako rodzinę, oto link do Mojego studia na TS3.com:
siostry Casate - pobierz
Miłego grania
Siostry Casate
The Sims 3
- Kapitan Indra
- Główni Administratorzy
- Scenarzysta
- Konserwator
Siostry Casate
JOANNA CHMIELEWSKA - 2.04.1932 - 7.10.2013
MARGIT SANDEMO - 23.04.1924 - 1.09.2018
MACIEJ PAROWSKI - 27.12.1946 - 02.06.2019
MAJA LIDIA KOSSAKOWSKA - 27.02.1972 - 23.05.2022
Re: Siostry Casate
Sympatyczne Simki. Błyskawice przecinające oczy dodają uroku.
Mogę je sobie wziąć do jednego z wydań EXTRA programu "Sim Brother 2014"?
Mogę je sobie wziąć do jednego z wydań EXTRA programu "Sim Brother 2014"?
- Kapitan Indra
- Główni Administratorzy
- Scenarzysta
- Konserwator
Ależ proszę cię bardzo, bierz Mogą dać występ
Tak na marginesie mimo tego, że bardzo lubię kolor czerwony, to moją ulubienicą z tego duetu jest Gloria, ta w niebieskim, sama nie wiem, czemu
Tak na marginesie mimo tego, że bardzo lubię kolor czerwony, to moją ulubienicą z tego duetu jest Gloria, ta w niebieskim, sama nie wiem, czemu
JOANNA CHMIELEWSKA - 2.04.1932 - 7.10.2013
MARGIT SANDEMO - 23.04.1924 - 1.09.2018
MACIEJ PAROWSKI - 27.12.1946 - 02.06.2019
MAJA LIDIA KOSSAKOWSKA - 27.02.1972 - 23.05.2022
Indra, jakie fajne, a mi ich nie dałaś ani się nawet nie pochwaliłaś Kradnę je, obie, chociaż z kolei ja wolę Ginę...
Fajny w ogóle pomysł, taki hołd dla Pana Kleksa
Fajny w ogóle pomysł, taki hołd dla Pana Kleksa
- Kasim Hazim
- Renciści
Simki bardzo fajne, podobają mi się.
Z chęcią je pobiorę.
Z chęcią je pobiorę.
Film pamiętam- nie wiem czy sie przyznawać Siostry wyszły fajne bardzo odważne i takie przyszłościowe. Z pazurkiem
Świetne są, również pobieram
Mi z kolei bardziej podoba się Gina.
Mi z kolei bardziej podoba się Gina.
Zastanawiam się który utwór w Simlish będzie do nich pasował do wydania EXTRA SB2014. Jeśli masz, Indra, jakieś propozycje, to zapraszam na PW.
EDIT: 21.01.2015.
Siostry Casate dały wspaniały występ muzyczny w pofinałowym wydaniu EXTRA programu "Sim Brother 2014":
youtu.be/Zji5k32ocXM
EDIT: 21.01.2015.
Siostry Casate dały wspaniały występ muzyczny w pofinałowym wydaniu EXTRA programu "Sim Brother 2014":
youtu.be/Zji5k32ocXM