The Sims 4 - Pogaduszki
Pogaduszki o najnowszej odsłonie Simowego symulatora
Re: The Sims 4 - Pogaduszki
Ja tam bym chętnie zobaczył nową parcelę z cmentarzem No i mogliby dodać opcję wybierania modelu urny lub nagrobku, a nie znowu powrót do jednej wersji :/
We built this city, we built this city on rock an' roll!
Coraz więcej mówi się o zwierzakach.
http://simsvip.com/2015/04/16/the-sims- ... eculation/
A EA zrobi nas w bambucho i wyda pakiet rozgrywki z samymi psami...
http://simsvip.com/2015/04/16/the-sims- ... eculation/
A EA zrobi nas w bambucho i wyda pakiet rozgrywki z samymi psami...
- Niebezpieczny
Ci na Sims Vip to wręcz już spekulują o zbliżającej się grupie pre-teens, czyli wiekiem pomiędzy dzieckiem a nastolatkiem Snują to na podstawie opisu ozdoby na ścianę z dodatku, ale tam jest wspomniany wiek 6-12 lat... jak dla mnie to się wpisuję w grupę dziecka. Nie lubię ogólnie takich plotek bo to trochę doszukiwanie się sensu tam gdzie go wcale nie musi być
Ale skoro już jesteśmy przy tym, odnalazłem również stary komentarz SimGuruGrahama na oburzenie o wzrost nastolatków i brak małych dzieci: http://simsvip.com/2014/06/27/the-sims- ... ts-elders/
To tak dla przypomnienia. Bo pisze on tam, że nie wyklucza dodania w przyszłości grupy pre-teens, ale podkreśla, że PRIORYTETEM dla nich jest dodanie do gry małych dzieci. Priorytety priorytetami, ale nadal ani widu, ani słychu
Ale skoro już jesteśmy przy tym, odnalazłem również stary komentarz SimGuruGrahama na oburzenie o wzrost nastolatków i brak małych dzieci: http://simsvip.com/2014/06/27/the-sims- ... ts-elders/
To tak dla przypomnienia. Bo pisze on tam, że nie wyklucza dodania w przyszłości grupy pre-teens, ale podkreśla, że PRIORYTETEM dla nich jest dodanie do gry małych dzieci. Priorytety priorytetami, ale nadal ani widu, ani słychu
Źle zrozumiałeś. Chodziło mu o to, że jeśli już będą dodawać nowe kategorie wiekowe to małe dzieci będą miały pierwszeństwo. Nie chodziło mu o ogólny rozwój gry. Jedno jest pewne - jeśli pojawią się małe dzieci, to w aktualizacji, nie w dodatku.
Jak już o tym mówimy to grupy wiekowe są beznadziejnie wykonane w tej części. (z serii najlepiej było w dwójce part. 50)
Przeskok z niemowlęcia do dziecka, a potem z dziecka do tak właściwie dorosłego (niewiele jest różnic pomiędzy nastolatkiem a starszymi grupami wiekowymi.) W dwójce widać było, że nastolatek nie jest jeszcze pełnoletni, w trójce już gorzej (większość ubrań jest taka sama jak dla dorosłych i starców) a w czwórce to w ogóle nic - wszystko to samo.
Mam nadzieję że jeżeli powstanie grupa pre-teens to dodadzą specjalne ubrania dla nich, a nie mniejsze wersje ubrań dla dorosłych... Chociaż myślę że nie mam na co liczyć.
Pakiet rozgrywki z samymi psami, to byłaby masakra... Wtedy na pewno nie było by sklepu zoologicznego, którego brakowało mi w trójce.
Przeskok z niemowlęcia do dziecka, a potem z dziecka do tak właściwie dorosłego (niewiele jest różnic pomiędzy nastolatkiem a starszymi grupami wiekowymi.) W dwójce widać było, że nastolatek nie jest jeszcze pełnoletni, w trójce już gorzej (większość ubrań jest taka sama jak dla dorosłych i starców) a w czwórce to w ogóle nic - wszystko to samo.
Mam nadzieję że jeżeli powstanie grupa pre-teens to dodadzą specjalne ubrania dla nich, a nie mniejsze wersje ubrań dla dorosłych... Chociaż myślę że nie mam na co liczyć.
Pakiet rozgrywki z samymi psami, to byłaby masakra... Wtedy na pewno nie było by sklepu zoologicznego, którego brakowało mi w trójce.
"EA took over Osu then"
~BestAMVsOfAllTime
No ten wzrost nastolatków to faktycznie porażka.
Fajnie jakby wrócił trądzik
Czy oni w ogóle pracują nad małymi dziećmi? Już 2 rozszerzenia wydali, a o małych dzieciach nic..
Tak samo cmentarz. Ciężko było im w podstawie dodać?
Pakiet rozgrywki z samymi psami? No nie wiem. A potem co, kolejny z kotami?
Fajnie jakby wrócił trądzik
Czy oni w ogóle pracują nad małymi dziećmi? Już 2 rozszerzenia wydali, a o małych dzieciach nic..
Tak samo cmentarz. Ciężko było im w podstawie dodać?
Pakiet rozgrywki z samymi psami? No nie wiem. A potem co, kolejny z kotami?
Sky Fits Heaven
ja tam uważam, że konie były fajne!
chociaż czekam na kury i krowy, ule dla pszczół *-*
byłoby fantastycznie.
chociaż czekam na kury i krowy, ule dla pszczół *-*
byłoby fantastycznie.
http://sims.arhn.eu/2015/04/szczeniaki-nadchodza/
Jakie by nie były zwierzaki w jednym dodatku... byłoby to zapewne lepsze niż pakiet rozgrywki ze szczeniakami. <_< Potem, dajmy na to, będziemy chcieli mieć pakiety ze wszystkimi zwierzakami, więc założywszy, że będą z psami, kotami i końmi, zapłacimy za taki "pełny" dodatek 180 zł... Totalna porażka.
Wszystko jednak na to wskazuje, bo wspominane są tylko psy, a o kotach ani widu, ani słychu. :unsure;
Jakie by nie były zwierzaki w jednym dodatku... byłoby to zapewne lepsze niż pakiet rozgrywki ze szczeniakami. <_< Potem, dajmy na to, będziemy chcieli mieć pakiety ze wszystkimi zwierzakami, więc założywszy, że będą z psami, kotami i końmi, zapłacimy za taki "pełny" dodatek 180 zł... Totalna porażka.
Wszystko jednak na to wskazuje, bo wspominane są tylko psy, a o kotach ani widu, ani słychu. :unsure;
Cain pisze:http://sims.arhn.eu/2015/04/szczeniaki-nadchodza/
To są jakieś jaja... Czyli nici z pełnej zwierzaków starówki, sklepu zoologicznego... : /
"EA took over Osu then"
~BestAMVsOfAllTime
Haha, a nie mówiłem? =D
Kochane EA, zawsze potrafi zaskoczyć
Kochane EA, zawsze potrafi zaskoczyć
Zaskakują mnie z dnia na dzień. Zamiast udawać, że im na nas zależy robią rzeczy świadcząca o tym, że mają nas w miejscu poniżej pleców i powyżej nóg. Oby to były tylko spekulacje
Simsy umarły [*] Przenoszę się na Tamagotchi
Pewnie dadzą tym psom jakieś bajery, żeby każdy chciał to kupić... Ba, i tak wszyscy kupią
Ciekawe do czego jeszcze kochane EA się posunie, skoro rozwalili już dodatek o podróżach, dali niedorobiony biznes a teraz rozwalają Zwierzaki
Ktoś kiedyś żartobliwie pisał o pakietach rozgrywki, z których każdy będzie zawierał jedną porę roku... He. He. He...
Pewnie dadzą tym psom jakieś bajery, żeby każdy chciał to kupić... Ba, i tak wszyscy kupią
Ciekawe do czego jeszcze kochane EA się posunie, skoro rozwalili już dodatek o podróżach, dali niedorobiony biznes a teraz rozwalają Zwierzaki
Ktoś kiedyś żartobliwie pisał o pakietach rozgrywki, z których każdy będzie zawierał jedną porę roku... He. He. He...
Nie ma żadnego dodatku o podróżach tak właściwie, to jest pakiet o biwakowaniu, jest różnica. Więc myślę że można liczyć na pełny dodatek o podróżowaniu, bo simy na plaży to coś co każdy musi mieć... (czyt. dochodowa tematyka)Atax pisze:Ciekawe do czego jeszcze kochane EA się posunie, skoro rozwalili już dodatek o podróżach
A wracając do tematu psów, szlag mnie trafia jak widzę komentarze na DOTsim... Jak ludzie mogą pochwalać ten pomysł EA!? ;_; W tą grę chyba naprawdę w większości grają 10-cio latki sądząc po stylu pisania tych komentarzy...
Ale z drugiej strony
Tego mi brakowało w dwójce i trójce... <3 W jedynce świetna zabawa była wystawiając psy na wystawę, to zbieranie nagród... ;w;(...)wystaw go na psim pokazie!(...)
"EA took over Osu then"
~BestAMVsOfAllTime
Chodziło mi o to, że rozwalili dodatek o podróżach (który wyjdzie w przyszłości) na jakieś durne obozowisko za 60zł, zamiast dopracować bardziej i dać to w dodatku.
Cóż, poczekamy i zobaczymy, czym będą próbowali nas przekonać do kupna psa i miski za 60zł
Cóż, poczekamy i zobaczymy, czym będą próbowali nas przekonać do kupna psa i miski za 60zł
Przecież to wszystko póki co plotki Poza tym nawet jak dadzą psy w pakiecie, to nie znaczy że dostaniemy okrojony dodatek o zwierzakach. W takim dodatku zamiast psów mogłyby pojawić się jakieś inne zwierzęta np. krowy i kury i też by było spoko. Skąd Wasze przekonanie, że wszystko musi być zawsze tak samo w przypadku simsów?
Fakt, pierwszy dodatek nie udał im się najlepiej. Ale głównie dlatego, że spartolili własny biznes, zamiast dać go w innym dodatku. Kariery Wyszły bardzo fajnie i byłoby dużo lepiej, gdyby tu zamiast biznesu dali kolejnych kilka interaktywnych karier.
Fakt, pierwszy dodatek nie udał im się najlepiej. Ale głównie dlatego, że spartolili własny biznes, zamiast dać go w innym dodatku. Kariery Wyszły bardzo fajnie i byłoby dużo lepiej, gdyby tu zamiast biznesu dali kolejnych kilka interaktywnych karier.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2015, 8:45 przez Levkoni, łącznie zmieniany 1 raz.
- Niebezpieczny
A tu EA nas zaskoczy i nie zrobi Czterech Pór Roku bo było w poprzednich częściach
Normalnie powiedziałabym, że nie ma sensu wysuwanie wniosków na podstawie opisów kilku obiektów i obrazka chmurce... ale z drugiej strony wszystkie dotychczasowe złowrogie spekulacje się spełniły. Pamiętam jak ludzie zaczęli panikować, że nie będzie małych dzieci, bo nie było ich na zdjęciach z CASu. Niektórzy mówili, że to dlatego, bo to dopiero wersja beta (np. ja). I co? Okazało się, że rzeczywiście ich nie ma. Podobnie było z basenami - nie było nigdzie widać strojów kąpielowych. Dlatego teraz jestem w stanie uwierzyć, że będzie pakiet z samymi psami. Szczególnie po tym, jak usunęli jedną z grup wiekowych.
Ja już nie mam siły na czytanie komentarzy na takich stronach i na yt. Czuję się, jakbym była przynajmniej o 10 lat za stara na simsy.Pappy pisze:A wracając do tematu psów, szlag mnie trafia jak widzę komentarze na DOTsim... Jak ludzie mogą pochwalać ten pomysł EA!? ;_;
-
Bo w teorii to mógłby być dobry pomysł. Twórcy przyzwyczaili nas do dużych rozszerzeń, w których mamy nowe funkcjonalności, postaci, miasta, ubrania, meble, kariery. Ale nie wszystkie elementy tych dodatków interesują każdego, więc jeśli ktoś chciałby grać samymi psami/kotami, albo tylko grać w nowym mieście to takie rozdzielenie dużego dodatku na mniejsze pakiety nie jest złe. Tylko, że wraz z ich podzieleniem, powinna się też zmniejszyć cena, a oni sprzedają ten okrojony materiał niewiele taniej niż dodatki do poprzedniej części, a przy tym znacznie podnieśli cenę pełnych rozszerzeń... Dlatego coś, co mogło być dobrym rozwiązaniem w wykonaniu EA polega na jawnym okrajaniu rozszerzeń i braniu za to jeszcze więcej pieniędzy.
A, no i takie coś byłoby dobre gdyby właśnie były do wyboru różne zwierzęta, ale oni najpewniej najpierw wrzucą Pakiet z psami, a potem Dodatek z całą resztą D
A, no i takie coś byłoby dobre gdyby właśnie były do wyboru różne zwierzęta, ale oni najpewniej najpierw wrzucą Pakiet z psami, a potem Dodatek z całą resztą D
Cóż, dla takich amerykanów taki pakiet akcesoriów kosztuje tyle co kieszonkowe dziecka Może piszemy jakąś petycję do EA Polska o obniżenie cen?
Cena to dla mnie jedyna odrzucająca rzecz w tym całym pomyśle. Tak jak pisałem, jeśli psy byłyby w pakiecie, a w dodatku o zwierzętach jakieś inne zwierzęta to jak najbardziej jestem na tak. Tylko wtedy w pakiecie musiałyby te psy być serio dopracowane... wystawy psów, uczenie sztuczek, trenerzy, place zabaw dla psa... Pakiet Ucieczka w Plener bardzo im się udał.
Cena to dla mnie jedyna odrzucająca rzecz w tym całym pomyśle. Tak jak pisałem, jeśli psy byłyby w pakiecie, a w dodatku o zwierzętach jakieś inne zwierzęta to jak najbardziej jestem na tak. Tylko wtedy w pakiecie musiałyby te psy być serio dopracowane... wystawy psów, uczenie sztuczek, trenerzy, place zabaw dla psa... Pakiet Ucieczka w Plener bardzo im się udał.