The Sims 4 - Pogaduszki
Pogaduszki o najnowszej odsłonie Simowego symulatora
Re: The Sims 4 - Pogaduszki
Dzisiejszy czat był naprawde fajny. Imprezy fajnie wyglądają. Mieli pokazać Krowo-kwiat a nie pokazali, a szkoda.
Zobaczcie jak ten barman podał drinki, nic nie nalał, pomieszał trochę składniki i drinki magicznie pojawiły się przed simami. Oni tej gry już nie zmienią, jest to generacja spod znaku uproszczeń i głupoty, nie liczcie że dodatki naprawią takie rzeczy...
Ostatnio zmieniony 28 sie 2014, 23:42 przez Levkoni, łącznie zmieniany 2 razy.
We built this city, we built this city on rock an' roll!
Zresztą nawet w trójce jest taka opcja wymiany.. Możnabyło się tego spodziewać
Czy to tylko u mnie, czy tak jest, że zarost taki lekki to po prostu plama ciemna??
W dwójce to były pięknie widocznie włoski, a tu
A może ja mam coś z grafiką...
W ogóle mam w demie wszystko na maxa, a łachy mają rozmazane kąty
Czy to tylko u mnie, czy tak jest, że zarost taki lekki to po prostu plama ciemna??
W dwójce to były pięknie widocznie włoski, a tu
A może ja mam coś z grafiką...
W ogóle mam w demie wszystko na maxa, a łachy mają rozmazane kąty
Sky Fits Heaven
Ahh, a ja się pomyliłem, tam jednak jest opcja naprawy kibla Wcześniej mi to umknęło, uff...
Produkty spożywcze kupuje się w lodówce. Test ciążowy w kiblu. Płótno na sztaludze. Kibel naprawia się sam za pieniądze. Tu już chyba nawet modderzy nie pomogą, oby chociaż rękę boga modem dało się zablokować :/
Czuję się jak ułom, z tego powodu, że wszystko jest w grach upraszczane, serio.
Czuję się jak ułom, z tego powodu, że wszystko jest w grach upraszczane, serio.
Dajcie mi kasę, a założę studio które zrobi sto razy lepszą symulację ;p
^Zatrudnię się. Załóż projekt na kickstar'ze
^ Właśnie miałem Kickstartera zasugerować. ;P
To dobry pomysł, zwłaszcza po premierze czwórki. Jeśli ktoś obieca zawiedzionym fanom lepszą symulację, jego projekt jest z góry ufundowany.
To dobry pomysł, zwłaszcza po premierze czwórki. Jeśli ktoś obieca zawiedzionym fanom lepszą symulację, jego projekt jest z góry ufundowany.
Są ludzie co tak robią, gre tworzą w kilka osób, a potem ona odnosi sukces. Mam nadzieje, że jednak jakaś duża konkurencja weźmie się za simy. To duży rynek zbytu. Według mnie tak duży jak piłka nożna i strzelaniny. Wystarczy tylko wydać kilkadziesiąt milionów.Hi Bartek pisze:^Zatrudnię się. Załóż projekt na kickstar'ze
-
Wyobrażam sobie te komunikaty, gdy za każdy razem Sim zrobi coś po raz pierwszy (albo nawet czegoś nie zrobi)... Masakra.Zauważyłem że można odblokować różne osiągnięcia. Na przykład, jedno osiągnięcie dostałem ponieważ nie rozmawiałem z innym Simem przez 24 godziny.
Ja to uznałem, że jednak wstrzymam się z pograniem... zobaczę co kilka mądrych głów powie o czwórce np. Guuki czy Glossy bo wydaje mi się, że podchodzą obiektywnie i mają na to podobne spojrzenie do mnie. A dopiero potem podejmę decyzję kupić czy nie, może jednak też zaczekam aż wyjdzie kilka łatek i dodatków, które jakoś rozbudują bardziej grę...
Czy jeśli dostanie sie grę wcześniej, to będzie mozna ja uruchomić, w związku z tym, że musi być autoryzowana na origin, czy będzie można autoryzować dopiero w momencie premiery? Poprzednie odsłony pudełkowe nie wymagały takiej autoryzacji. Jak to jest?
Ja sobie chyba jednak na próbę kupię edycję cyfrową i zwrócę ją po kilku godzinach grania.
JamesSinatra wydaje mi sie, ze osiągniecie mozna zdobyć tylko raz więc nie za każdym razem a za pierwszym razem. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam. Dla mnie to nie będzie zbyt denerwujące.
Ja sobie chyba jednak na próbę kupię edycję cyfrową i zwrócę ją po kilku godzinach grania.
JamesSinatra wydaje mi sie, ze osiągniecie mozna zdobyć tylko raz więc nie za każdym razem a za pierwszym razem. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam. Dla mnie to nie będzie zbyt denerwujące.
Wiecie co tak dochodzę do wniosku że może i nawet bym kupiła gdyby była pewność że dodadzą kiedyś małe dzieci i drzewa genealogiczne. No bo jaką mamy. Animacje rośniecia niemowlaka w małe dziecko mają to kto wie czy to zmienia. Może i tako będzie. I te dorastanie kiedy chcemy. Matko co za debil to wymyślił
Sky Fits Heaven
A nie prościej Boskiej Rąsi nie używać? To co ty możesz zrobić rąsią, simowie mogą przecież zrobić sami. <_<Hi Bartek pisze:Tu już chyba nawet modderzy nie pomogą, oby chociaż rękę boga modem dało się zablokować :/
Osiągnięcia mogą być ciekawe, ale... Ale osiągnięcie za nierozmawianie z kimś? Już widzę - osiągnięcie za kupienie i skorzystanie z kanapy, czy posadzenie jabłoni. Czy to naprawdę dąży do zrobienia z czegoś najzwyklejszego wielkiego "wow"? Masakra.
W trójce też było, ale rzadko kiedy z tego korzystałam, tylko czekałam aż sami dorosną, w sumie mi to nie przeszkadza. Mam tylko nadzieję, że postęp starzenia w rodzinach, którymi nie gramy będzie następował po faktycznym czasie a nie tak jak to bywało w trójce, że niezależne simy dorastały w losowym czasie (grałam na długości epickiej i było to denerwujące)
Jeśli ta gra była by o prawdziwym życiu bądź jego wierną symulacją to szybko by się nudziła. Mało interesujące jest robienie w grze dokładnie tych samych czynności z naszego dnia codziennego. Szybsze kupowanie poniekąd zaoszczędza nam czas który w grze płynie bardzo szybko. Zazwyczaj codzienne zakupy nie zabierają nam 3-4h , bądź zrobienie kanapki nie trwa dla nas koło 40min.
Zwykłe czynności zabierały simom tyle czasu , że mało kiedy mogliśmy zając się czymś "pobocznym".
Zwykłe czynności zabierały simom tyle czasu , że mało kiedy mogliśmy zając się czymś "pobocznym".
Serio? I dlatego wszystkie ciuchy świata są w szafie, istnieją lodówkowe, sztalugowe i kiblowe sklepy, a kible same się naprawiają i czyszczą. Co ma do rzeczy to, że zabiera simą czas. Nie mów, że trój sim jest technikiem i naprawia ludziom kible. Wolę nie mieć czasu na wszystko, żeby była jakaś trudność w grze, a nie smętność jak w trójce :/
Jeżeli ktoś zamówił cyfrową wersję gry w Origin, za około 4 godziny będzie mógł już pobrać jej pełną wersję. EA udostępnia grę klientom Origin na parę dni przed oficjalną premierą.
Ale aktywować pewnie będzie można 4 (czy 6?) września?
To spełnią się pewnego dnia
I świt nie przerwie moich marzeń
A potem się okaże,
Że dobry mój sen wiecznie trwa.
. . .
Nie wiem czemu, ale nadal mam wrażenie jakby premiera The Sims 4 to była odległa data, może przez to, że wydaje się taka niedokończona? Może podłapię kogoś ze znajomych kto byc może kupi i wypróbuję? Bo szkoda mi kupować na jeden raz jak jest duża szansa, że mi się nie spodoba. Ale tak samo jak w jedynkę zagrałam raz, tak mam potrzebę chociaż raz w czwórkę.