The Sims 4 - Pogaduszki
Pogaduszki o najnowszej odsłonie Simowego symulatora
Re: The Sims 4 - Pogaduszki
Dla mnie te dzieci prawie wszystkie są takie same..
I faktycznie brak małego dziecka w CAS.. Może faktycznie jeszcze ich nie zrobili..
Ten skin jest dziwny.
Sky Fits Heaven
Poświęciłem 13 minut swojego życia na ten drugi filmik i muszę przyznać, że "na żywo" CAS naprawdę robi wrażenie, gdy widzisz te wszystkie możliwości, które zapowiadano. Fryzury i ciuchy są świetne, nareszcie nakrycia głowy jako osobna rzecz, i do tego ten wybór gotowych stylizacji (które mają być przez twórców aktualizowane po premierze gry) - bomba. I podoba mi się podział aspiracji na główne kategorie, a potem jeszcze na różne ich podkategorie.
Może "czwórka" nie będzie jednak taka zła jak się wydaje...
Może "czwórka" nie będzie jednak taka zła jak się wydaje...
-
To jednak zrobili młodego dorosłego?
Coś jest nie tak z tymi grupami wiekowymi... ta postać z balonikami to wychodzi na to, że dziecko (gdzie są małe dzieci ja sie pytam!?!). Potem jest nastolatek i są kolejne trzy (?) z czego jeden ostatni to emeryt. O ile się nie mylę miało nie być młodego dorosłego? Nie rozumiem...
W dodatku, martwią mnie te wykrętne odpowiedzi typu "Nie możemy o tym rozmawiać". Powiem brzydko te wypowiedzi śmierdzą... np nie ma w casie małych dzieci, a oni piszą i mówią, że na temat grup wiekowych nie mogą rozmawiać teraz. Rewolucji w tych grupach to ja się żadnej nie spodziewam, żeby jakieś niespodzianki nam szykowali. Więc nie wiem co by tam do ukrycia było? No chyba że coś jest "niezadowalającego". Coś mi się wydaje, że tam gdzie tak mówią, na kilka dni przed premierą wypalą jakąś bombę, albo nawet wcale...
W dodatku, martwią mnie te wykrętne odpowiedzi typu "Nie możemy o tym rozmawiać". Powiem brzydko te wypowiedzi śmierdzą... np nie ma w casie małych dzieci, a oni piszą i mówią, że na temat grup wiekowych nie mogą rozmawiać teraz. Rewolucji w tych grupach to ja się żadnej nie spodziewam, żeby jakieś niespodzianki nam szykowali. Więc nie wiem co by tam do ukrycia było? No chyba że coś jest "niezadowalającego". Coś mi się wydaje, że tam gdzie tak mówią, na kilka dni przed premierą wypalą jakąś bombę, albo nawet wcale...
Oglądając filmik ewidentnie można odczytać, że młodzi dorośli będą, ale nie wiadomo co z małymi dziećmi w cas. I losowe stylizacje nie są złe.
Jak mogli jeszcze nie zrobić małych dzieci? Nie wierzę w to że ich w ogóle nie będzie. To by była cofka do jedynki i w ogóle dno i dwa metry mułu.
Małe dzieci na pewno będą, nie wierzę że nie będzie bo na co była by butelka skoro niemowlęta będą karmione piersią. Pewnie będzie tak jak z niemowlakami, nie zedytujemy ani nie stworzymy ich w cas.
To równie dobrze mogli by ich nie robić. Na to samo by wyszłoJackob pisze: Pewnie będzie tak jak z niemowlakami, nie zedytujemy ani nie stworzymy ich w cas.
Pewnie małe dzieci były ukryte wtedy, tak jak stroje kąpielowe i baseny, więc ja się o to nie martwię
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy (oprócz bardzo ładnie wykonanych dzieci) to że tworzeni simowie losowo na podstawie genetyki mieli na prawdę nieźle skomponowane stroje. Czyli prawdę mówili twórcy, że po mieście nie będą chodzić simowie ubrani często w dziwacznie niedopasowane do siebie elementy garderoby (tak jak w TS3).
Kolejna fajna opcja to wybór elementów jakie mają być brane pod uwagę tworząc sima na podstawie genetyki: twarz, kształt ciała, włosy, głos, skóra i ubiór
Fajnie wygląda ciało wychudzonego sima, skóra jakby na prawdę napinała się na kościach ;p
CAS jest już świetny, mnóstwo opcji do wyboru, a modelowanie sima osiągnęło mistrzostwo. Włosy wyglądają ładnie, ja tam nie narzekam i nie zgodzę się, że wyglądają gorzej niż w TS2, bez porównania lepiej choćby z tego względu, że mają ostrzejszą teksturę i fakturę "grubości". W dwójce większość włosów była płaska niczym papier.
Co do małych dzieci, to może po prostu nie będzie dało się ich tworzyć w CAS? Dla mnie akurat to nie przeszkadza ani trochę, bo nigdy jeszcze nie stworzyłem żadnej rodziny z gotowym dzieckiem (zawsze zaczynam grę od jednego sima, który zakłada rodzinę). Natomiast wiem, że może to być irytujące dla ludzi, którzy wolą tworzyć od razu całą rodzinę. Mam tylko nadzieję, że nie połączyli okresu niemowlęcego z małym dzieckiem bo to by było całkowicie do bani!
Kolejna fajna opcja to wybór elementów jakie mają być brane pod uwagę tworząc sima na podstawie genetyki: twarz, kształt ciała, włosy, głos, skóra i ubiór
Fajnie wygląda ciało wychudzonego sima, skóra jakby na prawdę napinała się na kościach ;p
CAS jest już świetny, mnóstwo opcji do wyboru, a modelowanie sima osiągnęło mistrzostwo. Włosy wyglądają ładnie, ja tam nie narzekam i nie zgodzę się, że wyglądają gorzej niż w TS2, bez porównania lepiej choćby z tego względu, że mają ostrzejszą teksturę i fakturę "grubości". W dwójce większość włosów była płaska niczym papier.
Co do małych dzieci, to może po prostu nie będzie dało się ich tworzyć w CAS? Dla mnie akurat to nie przeszkadza ani trochę, bo nigdy jeszcze nie stworzyłem żadnej rodziny z gotowym dzieckiem (zawsze zaczynam grę od jednego sima, który zakłada rodzinę). Natomiast wiem, że może to być irytujące dla ludzi, którzy wolą tworzyć od razu całą rodzinę. Mam tylko nadzieję, że nie połączyli okresu niemowlęcego z małym dzieckiem bo to by było całkowicie do bani!
We built this city, we built this city on rock an' roll!
Muzyka z trybu budowy jest przecudowna *-*
Za cas podziękuję, poproszę jakieś gameplaye ;__;
Za cas podziękuję, poproszę jakieś gameplaye ;__;
- Kasim Hazim
- Renciści
Ale jak dla mnie, brak małych dzieci w CAS to kolejne cofnięcie się w tył. xD
Muzyka mi się nawet podoba, brzmi trochę jak połęczenie dwójkowej i trójkowej (nie wiem jak to wyjaśnić...)
Ale niemowlaki normalnie można zedytować w CAS, mimo że, praktycznie nie ma co u nich edytować. (No chyba, że kokon jeśli ma się ściągnięte różne ich wzory.)Pewnie będzie tak jak z niemowlakami, nie zedytujemy ani nie stworzymy ich w cas.
Muzyka mi się nawet podoba, brzmi trochę jak połęczenie dwójkowej i trójkowej (nie wiem jak to wyjaśnić...)
Do premiery jeszcze mnóstwo czasu, więc pewnie prędko nie zobaczymy gameplaya.. No, ale w te demo CASu to by się pograło, co?
Sky Fits Heaven
Simka, ale nikt nie powiedział, że nie będzie takiej opcji stworzenia dziecka. Na razie to tylko domysły, bo nie ma ikonki małego dziecka w zaprezentowanym materiale, co nie oznacza, że nie będzie go w ostatecznej wersji gry. Jeszcze masy rzeczy nie pokazali łącznie z tak podstawowym elementem gry jak interfejs czy paski potrzeb, a wiadomo przecież, że będą...
Co do dzieci to wcale nie zauważyłem, aby były klonami jednego z rodziców. Dziecko Grahama wyszło jako klon bo Graham tworzył je z samego siebie, ale kiedy dodał kobietę, to wygląd już się wymieszał.
A co do włosów to myślę, że dyskusji już było na ten temat tak wiele, że nie ma sensu dalej tego toczyć. Wygląd włosów się nie zmieni koniec i kropka. Jednym się podobają innym nie, o gustach się nie dyskutuje.
Co do dzieci to wcale nie zauważyłem, aby były klonami jednego z rodziców. Dziecko Grahama wyszło jako klon bo Graham tworzył je z samego siebie, ale kiedy dodał kobietę, to wygląd już się wymieszał.
A co do włosów to myślę, że dyskusji już było na ten temat tak wiele, że nie ma sensu dalej tego toczyć. Wygląd włosów się nie zmieni koniec i kropka. Jednym się podobają innym nie, o gustach się nie dyskutuje.
We built this city, we built this city on rock an' roll!
W tej którejś okolicy ten bulwar wzdłuż tej rzeczki wygląda tak uroczo. Przypomina mi to moje miasto. Domy w oddali mają jakieś lampki, które wyglądają na świąteczne..
Mam wielką nadzieję, że małe dzieci i niemowlaki będą przypominały te z dwójki..
Bo w trójce to ... niemowlaki kłody drewna, a małe dzieci takie denerwujące..
Mam wielką nadzieję, że małe dzieci i niemowlaki będą przypominały te z dwójki..
Sky Fits Heaven
-
Te włosy i tak są lepsze niż trójkowe, gdzie grzywka potrafiła być rozmazaną teksturą przyklejoną do czoła. Ogólnie to przypominają mi niektóre netowe. Jedne są lepsze, inne są gorsze :p.
Mi się właśnie trójkowe małe dzieci o wiele bardziej podobają...są takie słodkie, a w dwójce kanciaste potworki.Ultraviolence pisze: Mam wielką nadzieję, że małe dzieci i niemowlaki będą przypominały te z dwójki..
4 zdjęcia i render, znane nam z magazynu PC Gamer, teraz w lepszej jakości:
Na dwóch ostatnich zdjęciach ewidentnie widać to drugie, pustynne otoczenie. Inna roślinność niż w willow creek i brak trawy.
^ i znak baru z trójki.
Ta simka koło grilla ma ciekawą minę
Świetne, że domy stoją tak blisko siebie.
Galeria sztuki, może nasi simowie będą mogli wystawić tam swoje dzieła
Ta simka koło grilla ma ciekawą minę
Świetne, że domy stoją tak blisko siebie.
Galeria sztuki, może nasi simowie będą mogli wystawić tam swoje dzieła
Sky Fits Heaven